- 300g unt nesărat, la temperatura camerei
- o cană de făină premix Experta
- 1½ linguriţă praf de copt
- 300g zahăr tos
- 6 ouă
- 4 linguri de cacao
- 2 linguriţe de cafea instant, dizolvate într-o linguriţă de apă fiartă
PENTRU UMPLUTURĂ:
- 100ml de cafea espresso sau cafea instant tare, răcită
- 4 linguri Tia Maria
- 250ml mascarpone
- 568ml frişcă lichidă
- 1 lingură de amaretto
- 50g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
1. Se încălzeşte cuptorul la 180ºC. Se ung cu unt şi se tapetează 2 forme rotunde de blat de 220cm. Se pun toate ingredientele blatului într-un robot de bucătărie şi se mixează până când se omogenizează. Se toarnă în cele 2 forme şi se coc timp de 25-30 de minute, până când blatul devine pufos. Se răceşte complet, apoi se taie fiecare pe jumătate, orizontal.
2. Pentru a prepara umplutura, se amestecă cafeaua cu 2 linguri de Tia Maria şi se toarnă peste laturile tăiate ale fiecărui blat. Se bate mascarpone până când se înmoaie, apoi se adaugă frişca lichidă, puţin câte puţin. Se adaugă lichiorul şi se bate până când devine o cremă fermă.
3. Se asamblează tortul, sub formă de sandviş, punând cremă din belşug deasupra. Peste ultimul strat de cremă se rade fin ciocolată. Se răceşte o oră înainte de a-l servi, pentru a se tăia mai uşor.
2. Pentru a prepara umplutura, se amestecă cafeaua cu 2 linguri de Tia Maria şi se toarnă peste laturile tăiate ale fiecărui blat. Se bate mascarpone până când se înmoaie, apoi se adaugă frişca lichidă, puţin câte puţin. Se adaugă lichiorul şi se bate până când devine o cremă fermă.
3. Se asamblează tortul, sub formă de sandviş, punând cremă din belşug deasupra. Peste ultimul strat de cremă se rade fin ciocolată. Se răceşte o oră înainte de a-l servi, pentru a se tăia mai uşor.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu