Ingrediente:
- 100g de zahăr brun
- 120g de unt, moale
- 5 ouă, albuşul separat de gălbenuş
- 160g de mac
- 100g pudră de migdale (se găseşte la Kaufland) sau migdale măcinate într-un robot
- 1 portocală
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
1. Se încinge cuptorul la 180º C. Se unge o tavă de chec sau cozonac cu puţin din untul moale. Se rade coaja portocalei pe o răzătoare cu ochiuri mici.
2. Într-un bol, se bat untul şi zahărul, apoi se adaugă – unul câte unul – gălbenuşurile.
3. Se amestecă macul cu pudra de migdale şi coaja de portocală. Într-un bol curat, se bat albuşurile spumă, cu un praf de sare.
4. În crema de unt se adaugă o treime din amestecul de mac, apoi o treime din spuma de albuş şi se amestecă. Se continuă la fel cu restul de mac şi de spumă. În ultima parte, se amestecă cu grijă, cu o spatulă, ca să rămână cât mai mult aer în spuma de albuş. Apoi se toarnă în tavă şi se bagă la cuptor 30-40 de minute, până devine rumen în exterior, iar o scobitoare rămâne curată după ce o înfigi în mijlocul aluatului.
3. Se amestecă macul cu pudra de migdale şi coaja de portocală. Într-un bol curat, se bat albuşurile spumă, cu un praf de sare.
4. În crema de unt se adaugă o treime din amestecul de mac, apoi o treime din spuma de albuş şi se amestecă. Se continuă la fel cu restul de mac şi de spumă. În ultima parte, se amestecă cu grijă, cu o spatulă, ca să rămână cât mai mult aer în spuma de albuş. Apoi se toarnă în tavă şi se bagă la cuptor 30-40 de minute, până devine rumen în exterior, iar o scobitoare rămâne curată după ce o înfigi în mijlocul aluatului.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu