Ingrediente:
- 350g de aluat pentru tarte gata făcut
- (părinţii pot face aluatul din 200g de făină, 100g de unt rece tăiat cubuleţe, 50g de zahăr pudră şi 1 gălbenuş – se amestecă uşor şi se dă aluatul la frigider 30 de minute)
- făină pentru presărat
- 150ml de smântână dulce
- 1 lingură cremă de lămâie
- 250g de căpşuni
- 2 linguri gem de căpşuni
Mod de preparare:
1. Roagă un adult să dea drumul la cuptor la 180º C/gaz 4. Întinde cu sucitorul o foaie groasă cât o monedă din aluatul de tartă. Cu o farfurioară de cafea, taie patru cercuri în aluat. Aşază cercurile în formele de tartă.
2. Aşază câte un pătrat de hârtie de copt şi câteva boabe de orez în fiecare tartă deasupra aluatului. Roagă un adult să le pună în cuptor pentru 25 de minute, apoi să scoată hârtia şi orezul. Lasă tartele la răcit .
3. Foloseşte un tel şi bate smântâna până când se îngroaşă, apoi adaugă şi crema de lămâie.
4. Curăţă căpşunile de frunzuliţe şi taie-le în felii cu un cuţit mic.
5. Aşază cu lingură crema în formele de tartă. Aranjează feliile de căpşuni în spirală sau în rânduri peste crema de lămâie.
6. Amestecă gemul într-un bol cu o lingură de apă fierbinte, apoi unge tartele cu acest sirop.
2. Aşază câte un pătrat de hârtie de copt şi câteva boabe de orez în fiecare tartă deasupra aluatului. Roagă un adult să le pună în cuptor pentru 25 de minute, apoi să scoată hârtia şi orezul. Lasă tartele la răcit .
3. Foloseşte un tel şi bate smântâna până când se îngroaşă, apoi adaugă şi crema de lămâie.
4. Curăţă căpşunile de frunzuliţe şi taie-le în felii cu un cuţit mic.
5. Aşază cu lingură crema în formele de tartă. Aranjează feliile de căpşuni în spirală sau în rânduri peste crema de lămâie.
6. Amestecă gemul într-un bol cu o lingură de apă fierbinte, apoi unge tartele cu acest sirop.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu