Ingrediente:
Legume:
- 5-6 rosii coapte bine
- 2 cepe mari albe
- 4 catei de usturoi
- 2-3 morcov
- 2-3 ardei grasi
- 1 ardei iute (optional)
- patrunjel (pentru decor si aroma finala)
Condimente:
- sare
- piper
- boia picanta
- un varf de de lingura de zahar , in caz ca rosiile sunt mai acrisoare
- Smantana, sau iaurt pentru o reteta mai usoara
- un sfert de cana Parmezan ras
- 2-3 cani de supa de legume (puteti folosi un cub gen Knor cu apa pentru supa)
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul si se acopera cu o folie de aluminiu o tava.
2. Se taie legumele: rosiile le puteti taia pe jumatate, ceapa in patru, morcovul in jumatate la fel si ca ardeiul care a fost curatat de seminte in prealabil. Apoi legumele se aseaza cu drag pe tava pregatita. Pentru a se simti bine in cuptor si pentru a-si oferii cat mai mult din aroma si aspectul apetisant, stropiti legumele cu putin ulei de masline. Lasati legumele sa se perpeleasca frumos la cuptor timp de 20-30 de minute.
3. Cand bucataria va fi cuprinsa de magia aromelor si rumeneala legumelor, scoateti tava din cuptor si tocati legumele putin si puneti-le intr-o oala inalta impreuna cu parmezanul ras, supa de legume, sarea, piperul (dupa gust) si praful de boia ( daca va place un pic mai picant, putin mai multa boia iute va face minuni ). Folosind blenderul pasati-le cu grija pana devine omogena si toate aromele s-au imbinat.
4. Pentru a-i completa gustul, puneti supa pentru cateva minute pe foc mic, amestecand si adaugand putina smantana sau iaurt (de preferat) si zaharul, daca este nevoie.
5. Cand este gata, ramane doar sa o asezati frumos intr-un bol. O puteti orna cu putin iaurt in mijloc, putin parmezan si cu patrunjel proaspat tocat. Pentru cei care isi doresc si acel zvac in reteta adaugati si crutoane crocante. Pofta buna!
2. Se taie legumele: rosiile le puteti taia pe jumatate, ceapa in patru, morcovul in jumatate la fel si ca ardeiul care a fost curatat de seminte in prealabil. Apoi legumele se aseaza cu drag pe tava pregatita. Pentru a se simti bine in cuptor si pentru a-si oferii cat mai mult din aroma si aspectul apetisant, stropiti legumele cu putin ulei de masline. Lasati legumele sa se perpeleasca frumos la cuptor timp de 20-30 de minute.
3. Cand bucataria va fi cuprinsa de magia aromelor si rumeneala legumelor, scoateti tava din cuptor si tocati legumele putin si puneti-le intr-o oala inalta impreuna cu parmezanul ras, supa de legume, sarea, piperul (dupa gust) si praful de boia ( daca va place un pic mai picant, putin mai multa boia iute va face minuni ). Folosind blenderul pasati-le cu grija pana devine omogena si toate aromele s-au imbinat.
4. Pentru a-i completa gustul, puneti supa pentru cateva minute pe foc mic, amestecand si adaugand putina smantana sau iaurt (de preferat) si zaharul, daca este nevoie.
5. Cand este gata, ramane doar sa o asezati frumos intr-un bol. O puteti orna cu putin iaurt in mijloc, putin parmezan si cu patrunjel proaspat tocat. Pentru cei care isi doresc si acel zvac in reteta adaugati si crutoane crocante. Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu