- o conopida
- o ceapa medie spre mare
- 2 morcovi medii
- jumatate de telina medie
- un ardei
- o rosie
- 3-4 linguri de orez
- patrunjel
- ulei
- apa
- sare.
Mod de preparare:
Se curata ceapa, morcovii si telina.
– Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe razatoare (mica sau mare, nu conteaza). Pot fi taiate si cubulete.
– Mai intai se pune ceapa la calit in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat se adauga si telina si morcovii. Se calesc timp de 1-2 minute, dupa care se adauga apa (dar nu umplem oala de tot, pentru ca mai avem ingrediente de adaugat).
– Cat timp fierbe apa, se spala si se curata conopida si se desface buchetele, nici prea mari, nici prea mici.
– Cand incepe sa fiarba supa, se adauga si buchetelele de conopida.
– Se mai poate completa cu apa, in cazul in care cantitatea de supa nu este cea dorita.
– Ardeiul se curata de seminte si se toaca cubulete, se decojeste rosia si se toaca marunt, dupa care se adauga ambele la supa.
– Se lasa pe foc pana cand se fierbe conopida (aproximativ 45min).
– In ultimele 5-10 minute de fiert se adauga si 3-4 linguri de orez, patrunjelul tocat si sare dupa gust.
– Se poate servi cu smantana si cu ardei iute.
– Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe razatoare (mica sau mare, nu conteaza). Pot fi taiate si cubulete.
– Mai intai se pune ceapa la calit in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat se adauga si telina si morcovii. Se calesc timp de 1-2 minute, dupa care se adauga apa (dar nu umplem oala de tot, pentru ca mai avem ingrediente de adaugat).
– Cat timp fierbe apa, se spala si se curata conopida si se desface buchetele, nici prea mari, nici prea mici.
– Cand incepe sa fiarba supa, se adauga si buchetelele de conopida.
– Se mai poate completa cu apa, in cazul in care cantitatea de supa nu este cea dorita.
– Ardeiul se curata de seminte si se toaca cubulete, se decojeste rosia si se toaca marunt, dupa care se adauga ambele la supa.
– Se lasa pe foc pana cand se fierbe conopida (aproximativ 45min).
– In ultimele 5-10 minute de fiert se adauga si 3-4 linguri de orez, patrunjelul tocat si sare dupa gust.
– Se poate servi cu smantana si cu ardei iute.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu