Ingrediente:
- ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
- 1,5kg carne de vită pentru tocăniţă, tăiată cuburi
- 3 linguri de făină
- 2 cepe mari, feliate
- 600g de morcovi, tăiaţi bastonaşe
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 pahar (175ml) de vin roşu
- 850ml supă de vită
- 3 frunze de dafin
- câteva fire de cimbru
- cartofi copţi sau piure de cartofi, pentru servit
Mod de preparare:
1. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie. Se pune carnea într-un bol şi se presară cu făină, sare şi piper. Se amestecă până se acoperă toată de făină. Se prăjeşte până devine rumenă, în mai multe tranşe, adăugând ulei dacă este necesar. Se transferă într-o cratiţă.
2. Se încinge încă o lingură de ulei în tigaie, apoi se adaugă ceapa şi morcovii. Se acoperă şi se lasă pe foc 10-12 minute, până se înmoaie, apoi se scoate capacul şi se mai lasă la prăjit până capătă o culoare maronie. Se adaugă usturoiul şi se mai prăjeşte un minut. Se toarnă vinul, se amestecă, se lasă să fiarbă un minut, apoi se toarnă în cratiţă, peste carne. Se adaugă supa de vită, frunzele de dafin, cimbrul şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, două ore şi jumătate, până carnea devine foarte moale. Dacă sosul este prea subţire, se scoate capacul şi se fierbe până se îngroaşă.
2. Se încinge încă o lingură de ulei în tigaie, apoi se adaugă ceapa şi morcovii. Se acoperă şi se lasă pe foc 10-12 minute, până se înmoaie, apoi se scoate capacul şi se mai lasă la prăjit până capătă o culoare maronie. Se adaugă usturoiul şi se mai prăjeşte un minut. Se toarnă vinul, se amestecă, se lasă să fiarbă un minut, apoi se toarnă în cratiţă, peste carne. Se adaugă supa de vită, frunzele de dafin, cimbrul şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, două ore şi jumătate, până carnea devine foarte moale. Dacă sosul este prea subţire, se scoate capacul şi se fierbe până se îngroaşă.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu