- ulei de măsline
- 2 cepe mari, tăiate pe jumătate şi feliate
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 linguriţă de oregano uscat
- ½ linguriţă fulgi de chilli
- 750g mix pentru pâine (de preferat pentru ciabatta)
- 140g de salam condimentat, tăiat felii
- 150g de prosciutto
- 1 borcan cu ardei roşii copţi, scurşi şi feliaţi
- 4 bile de mozzarella, feliate fin
- 20 de măsline negre, tăiate pe jumătate
- 4 ouă, plus 1 pentru uns, bătute
- 50g de parmezan, ras
Mod de preparare:
1. Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă. Se prăjesc ceapa şi usutroiul până se înmoaie şi sunt rumene. Se asezonează.
2. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se adaugă oregano şi chilli la mixul de pâine, apoi se urmează instrucţiunile de pe pachet.
3. Se întinde jumătate din aluat pentru a se potrivi într-o tavă de copt unsă cu ulei, de 30 x 40cm, puţin adâncă. Se aşază deasupra ingredientele, mai puţin ouăle şi parmezanul, asigurându-te că feliile de mozzarella sunt aşezate la intervale egale.
4. Se amestecă ouăle şi parmezanul, se asezonează şi se toarnă peste ingredientele din tavă, apoi se întinde deasupra restul de aluat. Se înlătură excesul de aluat şi se strânge partea de jos cu partea de sus a marginilor pentru a sigila ingredientele.
5. Se unge exteriorul cu oul rămas şi se crestează partea de deasupra de patru ori. Se dă la cuptor 50 de minute – se acoperă cu hârtie de copt dacă se rumeneşte prea tare. Se răceşte la temperatura camerei, apoi se taie în pătrate.
2. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se adaugă oregano şi chilli la mixul de pâine, apoi se urmează instrucţiunile de pe pachet.
3. Se întinde jumătate din aluat pentru a se potrivi într-o tavă de copt unsă cu ulei, de 30 x 40cm, puţin adâncă. Se aşază deasupra ingredientele, mai puţin ouăle şi parmezanul, asigurându-te că feliile de mozzarella sunt aşezate la intervale egale.
4. Se amestecă ouăle şi parmezanul, se asezonează şi se toarnă peste ingredientele din tavă, apoi se întinde deasupra restul de aluat. Se înlătură excesul de aluat şi se strânge partea de jos cu partea de sus a marginilor pentru a sigila ingredientele.
5. Se unge exteriorul cu oul rămas şi se crestează partea de deasupra de patru ori. Se dă la cuptor 50 de minute – se acoperă cu hârtie de copt dacă se rumeneşte prea tare. Se răceşte la temperatura camerei, apoi se taie în pătrate.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu