- 4 pulpe superioare de pui
- 1 gutuie
- 1 lingurita ghimbir ras
- sare
- piper
- boia dulce
- 3 linguri zeama de lamaie
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Puiul cu gutui la cuptor este o mancare de carne gustoasa si simplu de preparat. Gutuia se curata de puf, se spala, se taie in felii mai groase, care se stropesc imediat cu zeama de lamaie.
Pulpele de pui se spala, se dezoseaza si se presara cu sare, piper si boia dulce. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se stropesc apoi, cu zeama de lamaie si ulei. Deasupra se aseaza ghimbirul ras si feliile de gutuie. Se acopera vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 20 minute. Se indeparteaza capacul si pulpele de pui la cuptor se mai lasa inca 10-15 minute sa se rumeneasca.
Pulpele de pui se spala, se dezoseaza si se presara cu sare, piper si boia dulce. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se stropesc apoi, cu zeama de lamaie si ulei. Deasupra se aseaza ghimbirul ras si feliile de gutuie. Se acopera vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 20 minute. Se indeparteaza capacul si pulpele de pui la cuptor se mai lasa inca 10-15 minute sa se rumeneasca.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu