- Pui intreg 1 kg
- Ulei de floarea soarelui 50 ml
- Ceapa alba 2 buc
- Smantana 500 g
- Faina alba calitate superioara 1 linguri
- Sare 0.5 lingurite
Mod de preparare:
Carnea se fierbe aproximativ 30-40 min sau se foloseste carnea fiarta pentru ciorba de pui.
Se scoate din apa si se lasa sa se scurga de apa.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se caleste carnea pe amandoua parti.Carnea prajita se lasa intr-o farfurie, si intre timp se pregatesc urmatoarele.Se taie ceapa marunt.Ceapa se caleste in ulei, pana se rumeneste putin.Se adauga apoi 1 lingura de faina si se lasa sa se prajeasca impreuna.Se caleste putin ceapa impreuna cu faina, vreo 3-5 min.Apoi se adauga smantana, si se amesteca continuu.Sosul se potriveste de sare si se lasa sa fiarba 5 min. Daca este foarte dens, mai adaugati putina apa sau supa de pui.
In sos se adauga carnea prajita si se mai lasa sa fiarba totul impreuna inca 5-10 min.
Se scoate din apa si se lasa sa se scurga de apa.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se caleste carnea pe amandoua parti.Carnea prajita se lasa intr-o farfurie, si intre timp se pregatesc urmatoarele.Se taie ceapa marunt.Ceapa se caleste in ulei, pana se rumeneste putin.Se adauga apoi 1 lingura de faina si se lasa sa se prajeasca impreuna.Se caleste putin ceapa impreuna cu faina, vreo 3-5 min.Apoi se adauga smantana, si se amesteca continuu.Sosul se potriveste de sare si se lasa sa fiarba 5 min. Daca este foarte dens, mai adaugati putina apa sau supa de pui.
In sos se adauga carnea prajita si se mai lasa sa fiarba totul impreuna inca 5-10 min.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu