- 9 foi subtiri de placinta
- pentru umplutura
- 250g branza fetta de oaie
- 10 fire coriandru
- 1 lingura rasa scortisoara
- 2 cepe mijlocii
- 4 linguri ulei de masline
- 1 mana stafide
- 2 oua
- 1 mana nuci
- 1 mana migdale
- un varf de lingurita cimbru
- 2 linguri zahar brun
pentru aspect:
- ulei de masline
- susan alb si negru
- zahar praf si scortisoara
Mod de preparare:
Ceapa se taie marunt si se caleste in cele 4 linguri de ulei. Nucile si migdalele se taie mare. Branza se taie cubulete. Coriandrul se taie marunt ( am numarat 10 fire, carora le-am rupt cozile ramanand din ele doar partea ce tinea frunzele). Se amesteca toate ingredientele umpluturii. Ungem tava cu ulei, impartind foile de placinta in 3 gramezi ( 3 foi in fiecare gramada ) acoperim cu foile fundul tavii peretii si restul sa atarne pe masa ( punem gramada de foi cu un colt in tava – acopera o parte de fund si pereti, urmatoarea gramada tot cu un colt pusa va mai acoperi o bucate de fund al tavii suprapunandu-se cu prima si ca acoperi peretele in continuare,ultima se va suprapune peste primele doua acoperind fundul tavii daca mai era ceva de acoperit si restul de perete al tavii ramas neacoperit) Ungem cu ulei de fiecare data locul unde se se suprapun 2 gramezi de foi. Punem umplutura O nivelam si acoperim “ciufulit”; cu partea de foaie ramasa in afara.. Ungem foile cu ulei si presaram susan. Coacem placinta 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu