Ingrediente
1 borcan de ardei copti piquillo (de 220 gr scurs; cca 12 ardei; sau ardei kapia mai mici, copti)
1/2 portie sos bechamel
125 gr ton din conserva (de calitate!)
1/2 portie ulei de patrunjel (varianta cu usturoi)
1/2 portie sos bechamel
125 gr ton din conserva (de calitate!)
1/2 portie ulei de patrunjel (varianta cu usturoi)
Sos de ardei copti
100 gr ardei copti
150 gr maioneza
150 gr maioneza
Pentru servire
felii de bagheta prajita
Bucati: 12
Preparare
- Se prepara sosul bechamel dupa reteta de aici, injumatatind cantitatile (25 gr unt, 125 ml lapte, 1/2 lingura faina, sare, piper negru). Trebuie sa iasa un sos consistent, dar nu foarte gros, ca o crema de vanilie.
- Se sfarma tonul in sos si se amesteca vartos sa se mai marunteasca. Dregeti crema de ton de sare. Daca crema de ton este foarte moale, o lasati 30 minute sa se raceasca, va deveni mai ferma.
- Scurgeti ardeii din borcan si ii umpleti cu crema de ton, folosind o lingurita, fara sa-i indesati prea tare.
- Pentru servire, pregatiti uleiul de patrunjel. Pregatiti sosul de ardei mixand in robot ardeii cu maioneza. Prajiti felii de bagheta.
- In momentul servirii puneti cate 1 lingura de sos de ardei in centrul unei farfurii. Asezati deasupra cate o felie de bagheta. Asezati 1-2 ardei pe bagheta. Stropiti totul cu ulei de patrunjel. Presarati sare de mare.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu