Ingrediente

100 gr mazare (congelata)
75 gr masline verzi (simple sau umplute cu ardei)
150 gr ton din conserva (de calitate!)
sare, piper negru
Dressing
250 gr maioneza (4-5 linguri generoase)
150 gr ardei copt rosu (piquillo sau kapia)
2 linguri suc de lamaie
150 gr ardei copt rosu (piquillo sau kapia)
2 linguri suc de lamaie
Decor
Preparare
- Se fierb cartofii in coaja pana furculita intra usor in ei. Dupa ce se racoresc se curata de coaja si se toaca cubulete marunte. Se pun intr-un bol.
- Intr-o craticioara separata se fierb morcovii intregi pana furculita intra usor in ei. Se adauga mazarea si se fierbe 2 minute. Se singe focul si se pune capacul. Se lasa sa se racoreasca.
- Se toaca morcovii cubulete marunte. Se pun peste cartofi.
- Se scurge mazarea si se adauga si ea in bol. Se presara totul cu sare si piper negru si se amesteca usor, sa nu se striveasca prea tare legumele.
- Se toaca maslinele si se adauga peste legume. Se faramiteaza tonul si se adauga si el. Se amesteca iar totul. Se gusta de sare si piper.
- In robot/blender se pune ardeiul copt si 1 lingura de maioneza. Se mixeaza bine, pana e fin. Se adauga restul de maioneza si sucul de lamaie si se mai mixeaza. Gustati dressingul si dregeti-l de sare si suc de lamaie. Daca dressingul e prea ferm adaugati 1-2 linguri de apa si mixati iar.
- Turnati mare parte din dressing (retineti un pic pentru decor) peste legume si amestecati usor.
- Asezati salata intr-un bol larg sau pe un platou. Turnati deasupra restul de dressing si nivelati. Decorati cu ce doriti din lista. Serviti cu paine crocanta integrala.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu