Salata rusa

Ingrediente

4 cartofi (cca 500 gr)2 morcovi (cca 200 gr)
100 gr mazare (congelata)
75 gr masline verzi (simple sau umplute cu ardei)
150 gr ton din conserva (de calitate!)
sare, piper negru

Dressing
250 gr maioneza (4-5 linguri generoase)
150 gr ardei copt rosu (piquillo sau kapia)
2 linguri suc de lamaie
Decor
castraveciori murati, capere, masline, ardei copt, fileuri de ansoa

Preparare

  1. Se fierb cartofii in coaja pana furculita intra usor in ei. Dupa ce se racoresc se curata de coaja si se toaca cubulete marunte. Se pun intr-un bol.
  2. Intr-o craticioara separata se fierb morcovii intregi pana furculita intra usor in ei. Se adauga mazarea si se fierbe 2 minute. Se singe focul si se pune capacul. Se lasa sa se racoreasca.
  3. Se toaca morcovii cubulete marunte. Se pun peste cartofi.
  4. Se scurge mazarea si se adauga si ea in bol. Se presara totul cu sare si piper negru si se amesteca usor, sa nu se striveasca prea tare legumele.
  5. Se toaca maslinele si se adauga peste legume. Se faramiteaza tonul si se adauga si el. Se amesteca iar totul. Se gusta de sare si piper.
  6. In robot/blender se pune ardeiul copt si 1 lingura de maioneza. Se mixeaza bine, pana e fin. Se adauga restul de maioneza si sucul de lamaie si se mai mixeaza. Gustati dressingul si dregeti-l de sare si suc de lamaie. Daca dressingul e prea ferm adaugati 1-2 linguri de apa si mixati iar.
  7. Turnati mare parte din dressing (retineti un pic pentru decor) peste legume si amestecati usor.
  8. Asezati salata intr-un bol larg sau pe un platou. Turnati deasupra restul de dressing si nivelati. Decorati cu ce doriti din lista. Serviti cu paine crocanta integrala.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes