Ingrediente
felii de mini-ciabatta (sau bagheta)
1 cutie ricotta
1 catel usturoimiere
ulei masline extravirgin (cel mai bun, pe care il folositi la salate)
1 lamaie
fleur de sel, piper negru
1 cutie ricotta
1 catel usturoimiere
ulei masline extravirgin (cel mai bun, pe care il folositi la salate)
1 lamaie
fleur de sel, piper negru
Preparare
- Se taie ciabatta/bagheta felii (aici am pregatit 12 felii pentru 2 persoane). Se stropesc cu putin ulei pe ambele parti.
- Se incinge tigaia grill (fara adaos de grasime) timp de 5 minute. Se prajesc feliile de ciabatta pe ambele parti doar pana prin urme usoare de gratar. Nu le lasati prea mult, daca devin prea crocante imi par mai greu de mancat.
- Se curata usturoiul si se taie in doua. Cu partea taiata frecati fiecare felie de ciabatta. Treceti peste toata suprafata doar o data, nu le usturoiati prea tare, vrem sa aiba doar o aroma placuta de usturoi ca sa nu copleseasca restul aromelor.
- Ungeti fiecare felie cu ricotta fara sa va straduiti sa o intindeti prea frumos, e ok sa arate rustic. Asezati feliile usor suprapuse pe platoul de servire.
- Presarati cu fleu de sel si apoi rasniti piper negru. Razuiti coaja de lamaie peste tot (cam 1/4 lamaie). Picurati putina miere deasupra (cam 1 lingurita la cele 12 felii). Turnati apoi putin ulei peste ele (ca 1.5 linguri).
- Serviti imediat.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu