Ingrediente
350 faina alba (tip BL55/550)
50 ml kefir
50 ml lapte caldut
50 ml apa calduta
50 ml ulei
1 ou
1/2 plic drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
50 ml kefir
50 ml lapte caldut
50 ml apa calduta
50 ml ulei
1 ou
1/2 plic drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
Umplutura
75 gr unt
10 frunze mari de salvie
1 lingurita sare
10 frunze mari de salvie
1 lingurita sare
Decor
1 ou
3 linguri lapte
branza tare/semi-tare razuita
piper negru
3 linguri lapte
branza tare/semi-tare razuita
piper negru
Bucati: 16
Preparare
- Se dizolva drojdia in apa calduta amestecata cu zahar. Se lasa la loc cald pana se inspumeaza deasupra.
- Amestecati toate ingredientele si framantati pana obtineti un aluat elastic (8 minute cu robotul de framantare sau o tura in masina de paine). Va rezulta un aluat usor de lucrat si deloc lipicios, nu va fi nevoie de faina pe masa de lucru.
- Se pune aluatul pe masa de lucru si se taie in 4 bucati egale (cam de 145 gr fiecare; folositi cantarul).
- Intindeti fiecare bucata foaie rotunda subtire (cam de 20 cm diametrul). Incercati sa fie cat mai rotunda foaia.
- Frecati untul cu sarea pana e cremos folosind robotul. Adaugati salvia tocata si mixati pana se vad bucatele marunte prin unt.
- Ungeti 2 foi cu cate jumatate din untul aromat. Lasati 1 cm liber pe margine.
- Asezati cate o foaie simpla peste foile cu unt. Veti obtine doua foi cu unt la mijloc, ca niste sandwichuri.
- Intindeti "sandwichurile" foi rotunde un pic mai mari decat la prima intindere (cca 25-27 diametrul). Daca tasneste putin unt afara e ok, stergeti acea zona cu un servetel.
- Taiati foile in 8, ca o pizza, folosind o rola de patiserie.
- Rulati fiecare bucata dinspre partea lata spre varf, tragand de varf ca sa lungiti triunghiul. Trageti si de colturi cand incepeti sa rulati.
- Asezati cornurile in tava cuptorului (cu hartie de copt pe fund), avand grija ca varful sa fie dedesubt. Cornurile vor intra in 2 tavi.
- Introduceti tavile in pungi de plastic si lasati-le la crescut, la loc cald timp de 1 ora.
- Bateti oul cu laptele. Ungeti cornurile cu ou.
- Se coc cornurile la 200C timp de 20 minute, pana sunt placut rumene. Scoateti tava, presarati branza razuita (am folosit parmezan) pe fiecare corn si rasniti putin piper negru daca doriti. Introduceti tava la cuptor inca 1 minut, doar pana branza e topita si se lipeste de cornuri.
- Serviti cornurile caldute sau la temperatura camerei. Sunt bune simple cu o cana de kefir. Dar cel mai mult imi plac taiate in doua si umplute cu felii de prosciutto cotto. Pastrati-le in punga.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu