Lichior de vin rosu

Ingrediente

750 ml vin rosu sec300-350 gr zahar
1/2 pastaie vanilie (sau 1 plic zahar vanilat bourbon)
coaja de la 1 lamaie mica (cca 7 fasii luate pe lungimea lamaii)
275 ml rom brun (40% alcool)

Preparare

  1. Intr-o craticioara se pune la fiert vinul cu vanilia, jumatate din coaja de lamaie) si zaharul. Dupa ce incepe sa farba se da foc mai mic sa fiarba molcom. Se fierbe 30 minute.
  2. Se ia de pe foc, se adauga restul de coaja de lamaie si se acopera. Se lasa sa se raceasca.
  3. Se scoate lamaia si se adauga romul. Se pune intr-o sticla. Se lasa sa stea 2 zile la loc racoros, apoi se poate consuma.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes