Ingrediente
400 gr faina alba
40 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
2 oua (la temperatura camerei)
60 gr unt topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apa (calduta)
40 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
2 oua (la temperatura camerei)
60 gr unt topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apa (calduta)
Umplutura
150 gr zahar
1 lingurita cu varf scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
80 gr unt topit
1 lingurita cu varf scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
80 gr unt topit
Preparare
- Se amesteca faina cu zaharul si sarea.
- Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit.
- In masina de paine se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza masina pe programul de framantat si dospit.
* aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora. - Pentru umplutura se amesteca zaharul cu scortisoara si nucsoara. Se topeste untul.
- Se unge o tava de chec ( de 25 cm x 10 cm) cu unt topit si se presara cu faina.
- Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se intinde apoi foaie de 30 cm x 50 cm.
- Se unge aluatul cu unt topit (folosind pensula de silicon). Se presara tot zaharul aroma deasupra, intr-un strat cat mai uniform.
- Se taie foaia (pe latura de 30 cm) in fasii de 5 cm. Deci veti obtine 6 fasii (vezi poza 4).
- Se aseaza fasiile una peste alta (vezi poza 5). Se taie felii de cca 6-7 cm (vezi poza 6).
- Se aseaza stivele obtinute in tava de chec, una langa alta. Se unge deasupra cu unt si se mai presara putin zahar aromat.
- Se intoduce tava intr-o punga de plastic si se lasa la crescut la loc caldut timp de 50 minute.
- Se coace cozonacul la 180C pentru 30 minute.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu