Scutecele Domnului

Ingrediente:

  • 500 de grame de făină
  • miere sau zahăr, în funcție de preferințe
  • esență de vanilie și rom
  • 500 de grame de nucă măcinată
  • coaja rasă de la o portocală
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 800 ml de apă
  • un praf de sare
Mod Preparare:

  1. Făina, sarea și jumătatea din cantitatea de apă se amestecă până când se formează un aluat nedospit
  2. Aluatul se împarte în bucăți și se întinde cu ajutorul unui sucitor
  3. Foile trebuie să fie întinse foarte subțire
  4. Aceste foi se coc pe plită sau într-o tavă de teflon, pe amble părți. Se lasă la uscat minim 24 de ore
  5. Și acum trecem la pregătirea siropului care se face din apă, 4 linguri de miere, cele 2 esențe și coaja de la portocală și lămâi
  6. Fiecare foaie se înmoaie în sirop pentru 1-2 minute
  7. Pe un platou se presară nuca tocată și se trec turtele prin ea
  8. Turtele se acoperă cu nucă și zahăr și se mai toarnă peste ele 4 polonice de sirop ca să se însiropeze bine
  9. Turtele se pun pe un fund pe lemn, iar peste câteva ore se mai toarnă peste ele sirop
  10. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se odihnească circa 2 de ore
  11. Siropul trebuie să se îmbibe în turte până când acestea devin moi și pot fi tăiate cu cuțitul
  12. Se taie în diferite forme: pătrat, dreptunghi, romb, în funcție de preferințe
  13. Scutecele Domnului se păstrează la frigider acoperite în plastic ca să nu se usuce
  14. Spor la gătit, dragi gospodine!
  15. Poftă bună și Crăciun Fericit!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes