skip to main |
skip to sidebar
Scutecele Domnului
Ingrediente:
- 500 de grame de făină
- miere sau zahăr, în funcție de preferințe
- esență de vanilie și rom
- 500 de grame de nucă măcinată
- coaja rasă de la o portocală
- coaja rasă de la o lămâie
- 800 ml de apă
- un praf de sare
Mod Preparare:
- Făina, sarea și jumătatea din cantitatea de apă se amestecă până când se formează un aluat nedospit
- Aluatul se împarte în bucăți și se întinde cu ajutorul unui sucitor
- Foile trebuie să fie întinse foarte subțire
- Aceste foi se coc pe plită sau într-o tavă de teflon, pe amble părți. Se lasă la uscat minim 24 de ore
- Și acum trecem la pregătirea siropului care se face din apă, 4 linguri de miere, cele 2 esențe și coaja de la portocală și lămâi
- Fiecare foaie se înmoaie în sirop pentru 1-2 minute
- Pe un platou se presară nuca tocată și se trec turtele prin ea
- Turtele se acoperă cu nucă și zahăr și se mai toarnă peste ele 4 polonice de sirop ca să se însiropeze bine
- Turtele se pun pe un fund pe lemn, iar peste câteva ore se mai toarnă peste ele sirop
- Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se odihnească circa 2 de ore
- Siropul trebuie să se îmbibe în turte până când acestea devin moi și pot fi tăiate cu cuțitul
- Se taie în diferite forme: pătrat, dreptunghi, romb, în funcție de preferințe
- Scutecele Domnului se păstrează la frigider acoperite în plastic ca să nu se usuce
- Spor la gătit, dragi gospodine!
- Poftă bună și Crăciun Fericit!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu