- un iepure(mediu)
- 11-12 catei de usturoi
- 7-8 felii de kaiser
- 150 ml. pahar de vin rosu
- sare si piper(dupa gust)
- 2-3 foi de dafin
- 7 linguri de ulei
Modul De Preparare:
Iepurele se curata si i se fac “buzunarase” cu un cutin bine ascutit in care se introduc cateii intregi de usturoi.
„Buzunarasele” se fac la o departare de aproximativ 2-3 cm. unul de celalalt.
Punem Iepurele impanat intr-o tava mai inalta. Punem si putina apa, turnam paharul de vin rosu, adaugam sarea si piperul (dupa gust), mai punem cateva boabele de ienibahar(in cazul in care avem), punem 2-3 foi de dafin si uleiul.
Bagam tava la cuptorul incalzit ulterior la foc mic, acoperita cu o folie de luminiu.
Se verifica iepurele din cand in cand iar cand este indeajuns de bine rumenit scoatem cratita din cuptor, indepartam folia de aluminiu si reintroducem friptura in cuptor pentru inca 15 minute(pentru ca iepurele sa prinda o crusta aurie) dar de aceasta data la foc mai mare.
Friptura de iepure se poate servii cu cartofi copti.
„Buzunarasele” se fac la o departare de aproximativ 2-3 cm. unul de celalalt.
Punem Iepurele impanat intr-o tava mai inalta. Punem si putina apa, turnam paharul de vin rosu, adaugam sarea si piperul (dupa gust), mai punem cateva boabele de ienibahar(in cazul in care avem), punem 2-3 foi de dafin si uleiul.
Bagam tava la cuptorul incalzit ulterior la foc mic, acoperita cu o folie de luminiu.
Se verifica iepurele din cand in cand iar cand este indeajuns de bine rumenit scoatem cratita din cuptor, indepartam folia de aluminiu si reintroducem friptura in cuptor pentru inca 15 minute(pentru ca iepurele sa prinda o crusta aurie) dar de aceasta data la foc mai mare.
Friptura de iepure se poate servii cu cartofi copti.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu