Ingrediente
Trufa de ciocolata
225 gr ciocolata neagra (50% cacao)
70 gr unt
1 priza fleur de sel ( sare de mare )
1 galbenus de ou
80 ml apa clocotita
70 gr unt
1 priza fleur de sel ( sare de mare )
1 galbenus de ou
80 ml apa clocotita
Servire
Preparare
- Se pune ciocolata si untul bucatele pe abur si se topesc. Se adauga sarea si se amesteca scurt, doar pana la omogenizare. Se toarna acest amestec intr-un robot de bucatarie.
- Se bate galbenusul cu telul. Se adauga apa fierbinte, in fir subtire, in timp ce amestecati neintrerupt cu telul. Se toarna acest amestec peste ciocolata din robot si se mixeaza la viteza medie timp de 1 minut sa se aereze bine ciocolata. Cand opriti robotul veti vedea mici bulinute de aer prin ciocolata.
- Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu folie de plastic (am folosit tava de chec). Nivelati. Dati la frigider cateva ore, pana se intareste.
- Luati o lingurita de ciocolata si asezati-o pe o lingura mare (de supa). Cu ajutorul a doua linguri ii dati foma ovala (quenelle), trecand ciocolata de pe o lingura pe alta. Daca umeziti usor lingurile, ciocolata se va forma mai usor si va deveni mai lucioasa. Vezi aici in filmulet cum se modeleaza quenelle folosind doua linguri.
- Lasati sa alunece quenelle de ciocolata in mijlocul farfuriei. Turnati 1/2 lingura de ulei de masline in jurul ei. Pudrati putina cacao in jurul uleiului. Rotiti usor farfuria astfel incat uleiul sa atinga cacaoa si sa formeze acel efect de evantai pe margine. Presarati putina fleu de sel peste ciocolata. Serviti cu paine prajita (crocanta; sau chipsuri de paine).
0 Comments:
Trimiteți un comentariu