Espresso cu zabaione

Ingrediente

4 espresso scurte
100 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
Zabaione
4 galbenusuri
50 gr zahar 
50 ml lapte
1 lingura rom
Portii: 4

Preparare

  1. Bateti smantana pana obtineti frisca care sta pe tel.
  2. Cu mixerul se freaca galbenusurile si zaharul pana obtineti o crema galben-pal (cca 3-4 minute). Se adauga treptat laptele si romul in timp ce mixati.
  3. Se aseaza bolul pe abur, fara ca bolul sa atinga apa. Se mixeaza in continuare la viteza mai mica pana ce obtineti o crema spumoasa care curge in valuri de pe lingura.
    * zabaione nu rezista mult timp, asa ca trebuie preparat doar cand il folositi
  4. Se imparte zabaione in 4 cesti de cappuccino. Se toarna prin zabaione cate un espresso fierbinte. Espresso se va aseza la fund iar zabaione ramane la suprafata.
  5. Cu o lingurita se pune putina frica deasupra. Presarati putina scortisoara sau cacao. Serviti imediat.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes