Ingrediente
4 espresso scurte
100 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
100 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
Zabaione
4 galbenusuri
50 gr zahar
50 ml lapte
1 lingura rom
50 gr zahar
50 ml lapte
1 lingura rom
Portii: 4
Preparare
- Bateti smantana pana obtineti frisca care sta pe tel.
- Cu mixerul se freaca galbenusurile si zaharul pana obtineti o crema galben-pal (cca 3-4 minute). Se adauga treptat laptele si romul in timp ce mixati.
- Se aseaza bolul pe abur, fara ca bolul sa atinga apa. Se mixeaza in continuare la viteza mai mica pana ce obtineti o crema spumoasa care curge in valuri de pe lingura.
* zabaione nu rezista mult timp, asa ca trebuie preparat doar cand il folositi - Se imparte zabaione in 4 cesti de cappuccino. Se toarna prin zabaione cate un espresso fierbinte. Espresso se va aseza la fund iar zabaione ramane la suprafata.
- Cu o lingurita se pune putina frica deasupra. Presarati putina scortisoara sau cacao. Serviti imediat.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu