Biscuiti cu cacao

Ingrediente

170 gr faina alba
25 gr cacao
1 lingura rasa cafea instant1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit sare
2 oua
150 gr zahar
50 gr alune

Bucati: 30

Preparare

  1. Cernem intr-un vas faina cu cacaoa, cafeaua, sarea si praful de copt.
  2. Ouale le batem bine (retinem o lingura de ou batut intr-o cescuta pentru a unge biscuitii) si apoi adaugam zaharul si frecam un pic, nu e nevoie sa se topeasca tot zaharul.
  3. Turnam ouale cu zahar peste amestecul de faina si cacao si amestecam pana obtinem un aluat omogen (puteti folosi robotul). Aluatul va fi extrem de lipicios.
  4. Pe o hartie de copt presaram multa faina si intindem aluatul cu mainele date prin faina de cate ori este necesar. Foaia trebuie sa fie sibtire cam de 1/2 cm.
  5. Presaram alunele deasupra, le apasam usor sa se prinda de foaie, apoi rulam foaia ajutandu-ne de hartia de dedesubt. Daca s-a lipit un pic nu e nicio problema, dezlipiti si continuati sa rulati.
    * daca alunele nu sunt prajite le dati cateva minute la cuptor pana incep sa miroasa usor; sau le puteti praji intr-o tigaie teflonata, fara ulei; alunele mele erau deja prajite si fara coaja
  6. Ruloul obtinut il mutam intr-o tava pe care am pus hartie de copt pe care am presarat putina faina. Ungem cu ou ruloul (oul retinut in cescuta) si dam la cuptor la 180C pentru 15 min.
  7. Cu un cutit ascutit, taiem ruloul felii subtirele cam de un deget. Punem feliile iar in tava si mai coacem cam 10-15 min, pana sunt uscate.
 

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes