Ingrediente
90 gr unt
50gr zahar
1/2 pastaie vanilie (sau 1 esenta de vanilie)1/2 lingurita esenta migdale
110 gr faina
50 gr migdale macinate
1 galbenus
zahar pudra vanilat
50gr zahar
1/2 pastaie vanilie (sau 1 esenta de vanilie)1/2 lingurita esenta migdale
110 gr faina
50 gr migdale macinate
1 galbenus
zahar pudra vanilat
Bucati: 24
Preparare
- Se rade miezul vaniliei cu un cutit. Se freaca untul cu zaharul, miezul vaniliei si esenta de migdale pana devine spumoasa compozitia.
- Se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e cazul se mai adauga o lingura rasa de faina. Alautul trebuie sa fie moale, dar nu lipicios. Puneti aluatul intr-o punga si dati la frigider cam 1-2 ore.
- Se taie aluatul in 3 bucati, apoi cele 3 bucati in doua si tot asa pana avem 24 bucatele de aluat.
- Se ia fiecare bucatica intre palme si se freaca pentru a-i da forma de bastonas. Se aseaza bastonasul pe tava tapetata cu hartie de copt usor indoit, sa aiba forma de cornulet.
* daca nu intra toate cornuletele pe o tava, pastrati restul aluatului la frigider pana se coace prima tura - Se dau la cuptor la 190C pentru 18-20 minute. Cornuletele trebuie sa se rumeneasca usor doar la capete, nu si deasupra.
- Se iau din tava asa fierbinti si se trec prin zahar vanilat. Daca apuca sa se raceasca, zaharul nu se va mai prinde de ele. Manevrati-le usor cand le luati de pe tava si le tavaliti prin zahar, calde sunt inca moi si sunt foarte fragile, se rup usor.
- Le lasati sa se raceasca pe o hartie de copt (nu le suprapuneti, fiindca se topeste zaharul, insirati-le unul langa altul), apoi le puteti pastra intr-o cutie/punga inchisa.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu