Cornulete cu vanilie

Ingrediente

90 gr unt
50gr zahar
1/2 pastaie vanilie (sau 1 esenta de vanilie)1/2 lingurita esenta migdale
110 gr faina
50 gr migdale macinate
1 galbenus
zahar pudra vanilat

Bucati: 24

Preparare

  1. Se rade miezul vaniliei cu un cutit. Se freaca untul cu zaharul, miezul vaniliei si esenta de migdale pana devine spumoasa compozitia.
  2. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e cazul se mai adauga o lingura rasa de faina. Alautul trebuie sa fie moale, dar nu lipicios. Puneti aluatul intr-o punga si dati la frigider cam 1-2 ore.
  3. Se taie aluatul in 3 bucati, apoi cele 3 bucati in doua si tot asa pana avem 24 bucatele de aluat.
  4. Se ia fiecare bucatica intre palme si se freaca pentru a-i da forma de bastonas. Se aseaza bastonasul pe tava tapetata cu hartie de copt usor indoit, sa aiba forma de cornulet.
    * daca nu intra toate cornuletele pe o tava, pastrati restul aluatului la frigider pana se coace prima tura
  5. Se dau la cuptor la 190C pentru 18-20 minute. Cornuletele trebuie sa se rumeneasca usor doar la capete, nu si deasupra.
  6. Se iau din tava asa fierbinti si se trec prin zahar vanilat. Daca apuca sa se raceasca, zaharul nu se va mai prinde de ele. Manevrati-le usor cand le luati de pe tava si le tavaliti prin zahar, calde sunt inca moi si sunt foarte fragile, se rup usor.
  7. Le lasati sa se raceasca pe o hartie de copt (nu le suprapuneti, fiindca se topeste zaharul, insirati-le unul langa altul), apoi le puteti pastra intr-o cutie/punga inchisa.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes