- 50g baghetă, tăiată în bucăţi mici
- 2 linguri unt, plus 1 lingură unt topit
- 350g spirale sau alte paste scurte
- 1 căţel de usturoi, mărunţit
- 1 linguriţă praf de muştar
- 3 linguri făină
- 500ml lapte integral
- 250g cheddar, ras
- 50g parmezan, ras
Mod de preparare:
1. Se încălzeşte cuptorul la 200°C/aer cald sau 180°C/gaz 6. Se presară bucăţile de baghetă peste o foaie de hârtie pergament, se stropesc cu unt topit şi se asezonează. Se coc timp de 6 minute, până devin crocante.
2. Se fierb pastele 2 minute mai puţin decât este indicat pe ambalaj. Între timp, se topeşte untul rămas într-o crăticioară. Se adaugă usturoiul şi muştarul, se lasă pe foc 1 minut, se încorporează făina şi se mai lasă pe foc 1 minut, apoi se adaugă treptat laptele, amestecând continuu pentru a nu se face cocoloaşe. Se fierbe sosul 5 minute, amestecând mereu, până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se încorporează cheddarul şi jumătate din parmezan ras.
3. Se amestecă pastele cu sosul, se asezonează, apoi se pun într-un vas termorezistent sau în 4 vase individuale. Se presară cu pâinea crocantă şi cu restul de parmezan şi se coc 20 de minute, până devin aurii şi crocante. Se pot congela înainte de coacere – a se dezgheţa bine înainte de coacere.
2. Se fierb pastele 2 minute mai puţin decât este indicat pe ambalaj. Între timp, se topeşte untul rămas într-o crăticioară. Se adaugă usturoiul şi muştarul, se lasă pe foc 1 minut, se încorporează făina şi se mai lasă pe foc 1 minut, apoi se adaugă treptat laptele, amestecând continuu pentru a nu se face cocoloaşe. Se fierbe sosul 5 minute, amestecând mereu, până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se încorporează cheddarul şi jumătate din parmezan ras.
3. Se amestecă pastele cu sosul, se asezonează, apoi se pun într-un vas termorezistent sau în 4 vase individuale. Se presară cu pâinea crocantă şi cu restul de parmezan şi se coc 20 de minute, până devin aurii şi crocante. Se pot congela înainte de coacere – a se dezgheţa bine înainte de coacere.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu