- 750g midii
- 25g unt
- 6 fâşii de bacon afumat, tăiate în bucăţi mici
- 2 fire de praz, feliate pe diagonală
- 1 mână de cimbru
- 1 pahar mic de cidru sau de vin alb
Mod de preparare:
1. Se curăţă midiile. Se topeşte jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie şi se căleşte 3-4 minute, până când începe să prindă o nuanţă maronie. Se adaugă prazul şi cimbrul şi se căleşte totul 4-5 minute, până când se înmoaie. Se măreşte intensitatea focului, se adaugă midiile şi cidrul sau vinul, se acoperă cu un capac şi se lasă 3-4 minute, scuturândule din când în când, până se desfac. Cele care nu se deschid, se aruncă.
2. Se pun midiile împreună cu celelalte ingrediente din tigaie pe o farfurie, iar tigaia se pune la loc pe foc. Se fierbe zeama 1 minut împreună cu untul rămas, apoi se toarnă peste midii şi se serveşte cu pâine prăjită.
2. Se pun midiile împreună cu celelalte ingrediente din tigaie pe o farfurie, iar tigaia se pune la loc pe foc. Se fierbe zeama 1 minut împreună cu untul rămas, apoi se toarnă peste midii şi se serveşte cu pâine prăjită.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu