File de cod si cartofi la gratar cu sos de usturoi

Ingrediente:
pentru 10 portii :
  • 3 kg file de cod
  • 2 kg de cartofi noi
  • 40 gr usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 25 gr sare
  • 5 gr piper
  • 10 gr oregano
  • 10 gr busuioc
  • 10 gr cimbru
Mod de preparare:
1. Mod de preparare: Fileul de peste se spala se presara cu sare, piper, oregano si busuioc si se “maseaza” usor pentru ca toate aromele condimentelor sa intre mai bine in el apoi se stropeste cu ulei si zeama de lamaie si se mai “maseaza” putin dupa care se introduce intr-o punga si se pune in frigider pentru cel putin 2-3 ore.
2. Cartofii se spala foarte, foarte bine si se taie in 4, apoi ii vom presara cu sare, piper si cimbru si ii vom stropi cu ulei de masline, ii vom pune intr-un vas unde ii vom amesteca bine pentru ca aromele sa poata patrunde bine in ei si ii vom pune si pe acestia in frigider. Usturoiul il vom rade pe o razatoare foarte fina apoi in vom amesteca cu sare, zeama de lamaie si ulei de masline.
3. Vom incinge gratarul si cand este bine incins vom aseza cu grija mai intai pestele si mai apoi cartofii, pestele se va aseza intotdeauna cu partea exterioara pe gratar prima data si dupa ce este facut pe aceasta parte il vom intoarce, cartofii ii vom pune mai intai cu coaja pe gratar.
4. Dupa ce vom termina de fript atat pestele cat si cartofii in vom tine pentru 5-10 minute intr-un vas acoperit cu folie de aluminiu pentru a ca toate aromele sa se pastreze in preparat dar si pentru ca preparatele sa fie mai fragede si mai suculente.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes