- 500 gr fructe de mare
- 300 gr paste colorate
- 300 ml vin alb sec
- 2 cepe
- 100 gr unt
- 3 lg smantana
- 4 lg ulei de masline
- oregano
- usturoi
- sare piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
1. Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si 2 lg de ulei de masline.Cand a dat in fiert se adauga pastele si se fierb 10-12 min pana devin al dente.Se scurge de apa si se amesteca cu 2 lg de ulei de masline ca sa nu se lipeasa.
2. Intre timp pregatim fructele de mare astfel:se fierb in apa cu sare timp de 4-5 min dupa care se scurg si se dau deoparte.
3. ntr-o tigaie se topeste 100 gr unt in care calim ceapa tocata marunt.Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga fructele de mare ,oregano,piperul si vinul.Dupa 2 min adaugam smantana amestecata cu usturoiul pisat (sau praf) si mai tinem pe foc rapid inca 2 min dupa care adaugam pastele si amestecam lejer tinand pe foc tot cam 2 min.Se potriveste gustul cu sare
4. .Se servesc fierbinti presarate cu patrunjel verde tocat fin.
2. Intre timp pregatim fructele de mare astfel:se fierb in apa cu sare timp de 4-5 min dupa care se scurg si se dau deoparte.
3. ntr-o tigaie se topeste 100 gr unt in care calim ceapa tocata marunt.Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga fructele de mare ,oregano,piperul si vinul.Dupa 2 min adaugam smantana amestecata cu usturoiul pisat (sau praf) si mai tinem pe foc rapid inca 2 min dupa care adaugam pastele si amestecam lejer tinand pe foc tot cam 2 min.Se potriveste gustul cu sare
4. .Se servesc fierbinti presarate cu patrunjel verde tocat fin.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu