- 250 grame spaghetti
- 400 grame cozi de creveţi decorticaţi
- 6 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 4 linguri ulei de măsline extravergine
- 1 legăturică pătrunjel proaspăt, tocat
- 4 linguri parmezan ras (opţional)
- sare
- proaspăt măcinat
Preparare:
Fierbeţi pastele al dente.
Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l.
Tăiaţi ardeiul în rondele fine. Dacă e prea iute, eliminaţi seminţele.
Tocaţi pătrunjelul.
Puneţi într-o tigaie uleiul şi adăugaţi (în uleiul rece) usturoiul şi ardeiul iute.
Încălziţi uşor uleiul aproximativ 2-3 minute la foc mic. Usturoiul şi ardeiul iute trebuie să-şi elibereze aroma fără să-şi schimbe prea mult culoarea.
Adăugaţi creveţii.
Mai lăsaţi pe foc 3-4 minute.
Adăugaţi pastele şi pătrunjelul proaspăt tocat.
Amestecaţi bine şi luaţi de pe foc.
Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l.
Tăiaţi ardeiul în rondele fine. Dacă e prea iute, eliminaţi seminţele.
Tocaţi pătrunjelul.
Puneţi într-o tigaie uleiul şi adăugaţi (în uleiul rece) usturoiul şi ardeiul iute.
Încălziţi uşor uleiul aproximativ 2-3 minute la foc mic. Usturoiul şi ardeiul iute trebuie să-şi elibereze aroma fără să-şi schimbe prea mult culoarea.
Adăugaţi creveţii.
Mai lăsaţi pe foc 3-4 minute.
Adăugaţi pastele şi pătrunjelul proaspăt tocat.
Amestecaţi bine şi luaţi de pe foc.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu