- 1 piept de pui taiat in cubulete
- ulei pentru prajit
Ingrediente pentru peparare aluatului:
- 4 linguri de amidon
- 1/4 cana de faina (32 gr)
- 1 ligurita praf de copt
- 1/2 cana apa (125 ml)
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou intreg + 1 albus
Ingrediente pentru prepararea sosului:
- 3 linguri cu varf de miere
- 1 1/2 lingura de ulei
- 2 linguri de ghimbir proaspat macinat (1 lingura daca e ghimbir uscat)
- 2 linguri de praf de usturoi
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de otet de orez (daca nu gasiti, folositi otet simplu)
- 1/2 cana apa
- 1 lingurita de amidon amestecata cu 1 lingurita de apa
Mod de preparare :
Amestecati toate ingredientele pentru aluat si veti obtine un sos cu o consistenta apropiata celei pentru clatite. Puneti vasul in frigider cca. 30 de minute. Incingeti apoi intr-o tigaie uleiul pentru prajit, treceti bucatile de pui prin aluat, astfel incat fiecare bucata sa fie bine acoperita si apoi prajiti-le in ulei incins.
Bucatelele de pui trebuie sa fie rumene pe toate partile inainte de a le scoate pe un servetel. Pastrati puiul la cald pana pregatiti sosul. Incalziti uleiul in tigaie, fara a-l lasa sa se incinga. Adaugati ghimbirul si usturoiul, amestecati-le bine cu uleiul caldut si lasati-le sa se caleasca impreuna 30 de secunde, amestecand in continuu, focul trebuie sa fie mic.
Puneti sarea, 3 linguri de miere de albine si adagati-le in tigaie, puneti si otetul si apa. Omogenizati bine sosul, trageti tigaia de pe foc si adaugati amidonul amestecat cu apa. Amestecati bine si puneti din nou tigaia pe foc,cca. 2 min, la foc mic, pana cand sosul capata consistenta. Asezati puiul prajit intr-un vas mai adanc si turnati sosul caldut peste pui. Amestecati bine, pentru ca fiecare bucata de pui trebuie sa fie acoperita de sos. Garnisim cu susan si amestecam din nou.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu