- ardei verde si/sau rosu si/sau galben 1-2 bucati
- ceapa 1 mare pentru ciorba la fiert si 1 medie la sfarsit
- radacina de telina 1 jumate
- albitura 1 bucata
- morcovi 2 bucati
- cartofi 4 medii
- verdeata: patrunjel, leustean cate o legatura din fiecare
- dovlecei 2-3
- bulion
- bors
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Se taie ardeiul, o jumate de ceapa mare, telina, albitura,morcovi si se calesc putin in ulei de masline. Se calesc la foc mic, cat sa se mai inmoaie morcovul. Se adauga si celelalte ingrediente mai putin dovlecelul plus apa cat cuprinde. Se lasa la fiert cat sa se fiarba legumele, ca etalon se verifica daca s-a fiert ardeiul. Se adauga bulion, bors si dovlecei si se lasa la fiert pana cand se fierb dovleceii. Se pune si verdeata. La sfarsit inainte de a stinge focul se rade ceapa medie pe partea cea mai fine a razatoarei si se adauga. Imediat dupa aceea se stinge focul si se mai adauga niste verdeata de aspect. Pofta Buna! O a doua varianta a acestei retete este urmatoarea: se pun toate legumele la fiert mai putin dovleceii si la sfarsit cand aproape s-au fiert se adauga bors, bulion,dovlecei,verdeata si se lasa sa mai fiarba. La sfarsit inainte de a stinge focul se rade ceapa aia medie si se adauga. Imediat dupa aceea se stinge focul si se mai adauga niste verdeata de aspect.Pofta Buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu