- 1 os de vaca de 1 kg cu ceva carne
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 1 telina mica cu tulpina
- 1 patrunjel
- 1 pastarnac
- 100 g fasole verde
- 100 g varza
- 100 g fidea sau orez
- 1 lingura de pasta de rosii
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 l bors
- sare, piper, leustean
Modul de Preparare
Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere, se lasa la fiert pana se formeaza spuma, se inlatura spuma, se adauga cam o jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba la foc foarte mare 1 ora. Oala trebuie acoperita cu un capac. Se verifica din cand in cand daca are suficienta apa sa fiarba.
Legumele se spala se curata si se taie dupa preferinta. Se da focul la mediu si se adauga legumele taiate. Dupa 20 minute se verifica daca legumele sunt fierte suficient dupa care se adauga fideaua. Se mai lasa la fiert inca 15-20 de minute. La sfarsit trebuie sa aveti cam 2 l de ciorba. Nu uitati de litrul de bors.
Se pune pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul tocat si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Se gusta si se potriveste de sare si bors.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu