Chifle umplute cu oua si pastrama

Pentru aluat:
  • 400 g faina alba
  • 150 g faina de secara
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 35 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • ulei pentru uns
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 12 oua
  • 400 g pastrama afumata
  • 1 legatura ceapa verde
Mod Preparare:
  1. Ouale le pui la fiert in apa rece si le lasi sa fiarba pana cand devin tari.
  2. Dupa ce s-au fiert le lasi cateva minute in apa rece pentru a fi mai usor de curatat.
  3. Pentru obtinerea chiflelor, dizolvi drojdia cu putina apa calduta.
  4. Pui zaharul si o lingura de faina alba.
  5. Lasi sa creasca.
  6. Faina alba o cerni si de secara intr-un vas mai mare, adaugi chimenul, o lingurita cu sare, maiaua si apa calduta suficienta pentru a obtine un aluat potrivit de tare si-l lasi sa creasca.
  7. 6 oua le tai cubulete, iar restul in jumatati.
  8. Tai si pastrama cubulete mici, iar ceapa o toci marunt.
  9. Ouale cubulete le amesteci cu pastrama si ceapa.
  10. Intinzi aluatul si tai 12 patrate.
  11. In centrul fiecaruia pui umplutura, acoperi cu o jumatate de ou, prinzi bine si le dai forma rotunda.
  12. Le mai lasi sa creasca 15 min.
  13. Le bagi in cuptorul preincalzit 30 de min.
  14. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes