Pentru aluat:
- 400 g faina alba
- 150 g faina de secara
- 1 lingurita chimen macinat
- 35 g drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- ulei pentru uns
- 12 oua
- 400 g pastrama afumata
- 1 legatura ceapa verde
- Ouale le pui la fiert in apa rece si le lasi sa fiarba pana cand devin tari.
- Dupa ce s-au fiert le lasi cateva minute in apa rece pentru a fi mai usor de curatat.
- Pentru obtinerea chiflelor, dizolvi drojdia cu putina apa calduta.
- Pui zaharul si o lingura de faina alba.
- Lasi sa creasca.
- Faina alba o cerni si de secara intr-un vas mai mare, adaugi chimenul, o lingurita cu sare, maiaua si apa calduta suficienta pentru a obtine un aluat potrivit de tare si-l lasi sa creasca.
- 6 oua le tai cubulete, iar restul in jumatati.
- Tai si pastrama cubulete mici, iar ceapa o toci marunt.
- Ouale cubulete le amesteci cu pastrama si ceapa.
- Intinzi aluatul si tai 12 patrate.
- In centrul fiecaruia pui umplutura, acoperi cu o jumatate de ou, prinzi bine si le dai forma rotunda.
- Le mai lasi sa creasca 15 min.
- Le bagi in cuptorul preincalzit 30 de min.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu