Ingrediente:
- 6 mere
- 150 g miez de nuca
- 100 g stafide
- 2 linguri caise uscate
- 2 linguri smochine
- 2 linguri rom
- 4 lingurite miere
- 1 lingurita scortisoara
- 150 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata neagra
- Speli merele bine si le stergi cu un servet.
- Tai capacele la mere si cureti semintele.
- Pui stafidele la inmuiat in rom 30 de min.
- Maruntesti nucile, caisele si smochinele le tai marunt.
- Nucile, stafidele, caisele si smochinele le amesteci cu scortisoara, cu acest amestec umpli merele.
- Le pui in tava, pe fiecare mar torni cate o lingurita de miere.
- Le coci aproximativ 15 minute.
- Frisca o amesteci cu ciocolata si o pui pe foc, amestecand continuu pana se leaga bine.
- Lasi sa se raceasca.
- Cand merele sunt gata, le pui pe un platou si torni peste ele toppingul de ciocolata.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu