Clatite de primavara

Ingrediente clatite:

  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
  • un praf piper
  • putin ulei pentru prajit
Ingrediente umplutura:
  • 400 g spanac
  • 200 g telemea
  • 125 g cascaval
  • 3 linguri smantana groasa
  • 150 g sunca de pui
  • 2-3 linguri unt
Mod preparare:
  1. Pregatesti aluatul de clatite.
  2. Bati  bine ouale cu sare si piper, adaugi laptele si faina in ploaie si amesteci energic pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Continui sa amesteci pana cand obtii un aluat omogen, pe care il lasi la rece cateva minute.
  4. Dupa care, speli foarte bine spanacul, il oparesti cinci minute in apa cu sare, il scurgi si-l faci piure.
  5. Piureul de spanac il amesteci cu telemeaua de oi si cascavalul rase, smantana groasa, sunca taiata cubulete si cu un praf de piper.
  6. Pe rand prajesti, foi de clatite mai groase, le umpli cu compozitia de spanac, le pliezi si le asezi intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt.
  7. Deasupra stropesti cu restul de unt topit si le lasi in cuptorul cald pana in momentul servirii.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes