Ingrediente clatite:
- 3 oua
- 500 ml lapte
- faina cat cuprinde
- un praf de sare
- un praf piper
- putin ulei pentru prajit
- 400 g spanac
- 200 g telemea
- 125 g cascaval
- 3 linguri smantana groasa
- 150 g sunca de pui
- 2-3 linguri unt
- Pregatesti aluatul de clatite.
- Bati bine ouale cu sare si piper, adaugi laptele si faina in ploaie si amesteci energic pentru a nu se forma cocoloase.
- Continui sa amesteci pana cand obtii un aluat omogen, pe care il lasi la rece cateva minute.
- Dupa care, speli foarte bine spanacul, il oparesti cinci minute in apa cu sare, il scurgi si-l faci piure.
- Piureul de spanac il amesteci cu telemeaua de oi si cascavalul rase, smantana groasa, sunca taiata cubulete si cu un praf de piper.
- Pe rand prajesti, foi de clatite mai groase, le umpli cu compozitia de spanac, le pliezi si le asezi intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt.
- Deasupra stropesti cu restul de unt topit si le lasi in cuptorul cald pana in momentul servirii.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu