Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 150 g zahar
- 5 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 250 ml smantana pentru frisca
- 600 g branza de vaci
- 150 g zahar
- esenta de lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 pliculete cu foi de gelatina
- 1 compot de visine
- 1 plic de gelatina
- Separi albusurul oualelor de galbenus.
- Bati albusurile bine pana obti o spuma tare cu un praf de sare si incorporezi usor si zaharul.
- Dupa adaugarea completa a zaharului, bati galbenusurile si le adaugi si pe aceastea in albusurile batute.
- Faina o amesteci cu praful de copt si o incorporezi si pe aceasta.
- Ungi tava cu unt si o tapezi cu faina.
- Adaugi compozitia in tava si o coci aproximativ 30 min.
- Pentru a obtine crema, bati smantana lichida cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.
- Dupa care adaugi branza de vaci, esenta de lamaie si zaharul vanilat.
- Amesteci panase omogenizeaza intreaga compozitie.
- Gelatina o inmpoi in apa 5 minute.
- Dupa ce gelatina sa inmuiat , adaugi in crema preparata mai devreme.
- Apoi scoti blatul din cuptor, lasi sa se raceasca, dupa care torni deasupra crema de branza.
- Apoi adaugi peste si stratul de jeleu cu visine pe care il prepari astfel: asezi visinile din compot si torni usor gelatina, preparata conform instructiunilor de pe plic.
- Se lasa cateva ore la frigider.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu