Prajitura cu jeleu de visine

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • esenta de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete cu foi de gelatina
Ingrediente pentru jeleul de visine:
  • 1 compot de visine
  • 1 plic de gelatina
Mod preprare:
  1. Separi albusurul oualelor de galbenus.
  2. Bati albusurile  bine pana obti o spuma tare cu un praf de sare si incorporezi usor si zaharul.
  3. Dupa adaugarea completa a zaharului, bati galbenusurile si le adaugi si pe aceastea in albusurile batute.
  4. Faina o amesteci cu praful de copt si o incorporezi si pe aceasta.
  5. Ungi tava cu unt si o tapezi cu faina.
  6. Adaugi compozitia in tava si o coci aproximativ 30 min.
  7. Pentru  a obtine crema, bati smantana lichida cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.
  8. Dupa care adaugi branza de vaci, esenta de lamaie si zaharul vanilat.
  9. Amesteci panase omogenizeaza intreaga compozitie.
  10. Gelatina o inmpoi in apa 5 minute.
  11. Dupa ce gelatina sa inmuiat , adaugi in crema preparata mai devreme.
  12. Apoi scoti blatul din cuptor, lasi sa se raceasca, dupa care torni deasupra crema de branza.
  13. Apoi  adaugi peste si stratul de jeleu cu visine pe care il prepari astfel: asezi visinile din compot si torni usor gelatina, preparata conform instructiunilor de pe plic.
  14. Se lasa cateva ore la frigider.
  15. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes