Ingrediente folosite:
- 1 pachet aluat de foietaj
- 100 g ciocolata neagra
- 5 pere
- 100 g zahar
- 1 lingura miere
- 1 anason
- 2 cuisoare
- 1 baton scortisoara
- 1/2 lamaie
- 4 galbenusuri
- 2 linguri faina
- 500 ml lapte
- 3 pliculete zahar vanilat
- 200 g zahar
- Perele le speli le cureti de coaja si le stropesti cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
- Intr-o vas pui la fiert 1 litru de apa, zaharul, mierea, sucul de la jumatate de lamaie si aromele mentionate.
- Acest amestec il dai intr-un clocot si adaugi perele curatate de coaja.
- Pune la fiert 450 ml de lapte impreuna cu 100 g de zahar si zaharul vanilat.
- Intr-un alt vas, freaca galbenusurile cu restul de zahar.
- Adaugi faina si laptele ramas.
- Compozitia obtinuta, subtiaz-o cu laptele fierbinte.
- Pune compozitia pe foc si amesteca energic pana se ingroasa.
- Asezi patrate din aluatul de foietaj in vase de ceramica.
- Imparte crema de vanilie, apoi asaza in fiecare cate o para.
- La final, pui si ciocolata rasa si lasa la cuptor, la foc mic, 20 de min.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu