Desert cu bezea si ciocolata

Ingrediente:

  • 5 albusuri
  • 250 g zahar tos
  • un praf de sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 400 g ciocolata
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri esenta de rom
Preparare:
  1. Albusurile se bat spuma cu putina sare.
  2. Cand bezeaua s-a intarit pui zaharul in ploaie si bati bine pana cand zaharul se topeste in totalitate.
  3. Tapetezi cu hartie de copt o tava.
  4. Din bezeaua obtinuta pui gramajoare cu ajutorul unei linguri in tava.
  5. Apoi apesi  usor cu degetul in mijloc si bagi la cuptor, la foc moderat, cel putin o ora.
  6. Intr-un bol, pune ciocolata si toarna deasupra frisca fierbinte.
  7. Bate cu ajutorul unui tel pana cand ciocolata se topeste, iar compozitia devine omogena.
  8. Adauga esenta de rom.
  9. Crema de ciocolata o asezi deasupra bezelelor.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes