Peste la cuptor

Ingrediente:

  • 6 fileuri de peste
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • 7 linguri vin alb
  • 10 cartofi
  • 6-8 linguri lapte cald
  • 250 g masline verzi fara samburi
  • o lingura unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura ceapa verde
Mod Preparare: 
  1. Fileurile de peste trebuiesc spalate cu grija, sterse cu un servet de bucatarie dupa care le condimentezi cu sare si piper.
  2. Dupa il asezi intr-o tava si il stropiti cu zeama de la o  lamaie,ulei de masline, vin lasi pestele in cuptor, la foc potrivit.
  3. Cartofii ii cureti, ii speli, si ii tai bucati mici si ii pui sa fiarba in apa cu sare.
  4. Speli ceapa verde, patrunjelul verde si le toci micut.
  5. La fel si cu maslinele.
  6. Dupa cartofii s-au fiert, ii scurgi de apa apoi ii pasezi ca pentru piure.
  7. Cartofii pasati ii amesteci cu unt, putin lapte, sare si un ou ca sa se lege compozitia.
  8. Dupa care pui si ceapa maslinele patrunjelul amesteci bine pana cand obtii o crema moale si pufoasa.
  9. Scoti pestele din cuptor  Peste care asezi crema de cartofi.
  10. Se mai lasa putin  la cuptor dupa care se orneaza si se serveste cu masline verzi.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes