Ingrediente:
- 6 fileuri de peste
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
- 1 lamaie
- 7 linguri vin alb
- 10 cartofi
- 6-8 linguri lapte cald
- 250 g masline verzi fara samburi
- o lingura unt
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura ceapa verde
- Fileurile de peste trebuiesc spalate cu grija, sterse cu un servet de bucatarie dupa care le condimentezi cu sare si piper.
- Dupa il asezi intr-o tava si il stropiti cu zeama de la o lamaie,ulei de masline, vin lasi pestele in cuptor, la foc potrivit.
- Cartofii ii cureti, ii speli, si ii tai bucati mici si ii pui sa fiarba in apa cu sare.
- Speli ceapa verde, patrunjelul verde si le toci micut.
- La fel si cu maslinele.
- Dupa cartofii s-au fiert, ii scurgi de apa apoi ii pasezi ca pentru piure.
- Cartofii pasati ii amesteci cu unt, putin lapte, sare si un ou ca sa se lege compozitia.
- Dupa care pui si ceapa maslinele patrunjelul amesteci bine pana cand obtii o crema moale si pufoasa.
- Scoti pestele din cuptor Peste care asezi crema de cartofi.
- Se mai lasa putin la cuptor dupa care se orneaza si se serveste cu masline verzi.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu