Ingrediente:
- 6 mere
- 6 linguri musli
- 250 ml lapte
- 125 g nuci
- 125 g stafide
- 50 ml rom
- 2 lingurite scortisoara
- 2 cani lapte
- 3 galbenusuri
- 2 lingurite de faina
- 1 esenta de vanilie
- 200 g zahar
- Stafidele le pui la inmuiat in rom pentru cateva minute.
- Lafel si musli il pui la inmuiat in lapte caldut, dupa care le amesteci cu nucile.
- Dupa aceea adaugi si stafidele inmuiate, scortisoara si apoi amesteci bine.
- Galbenusurile le freci cu zaharul pana se albesc.
- Adaugi faina si amesteci.
- Compozitia se dilueaza cu laptele fierbinte, amestecand continuu, apoi o pui pe foc pana da in clocot.
- Cand sosul devine ingrosat, il iei de pe foc si adaugi esenta de vanilie.
- Umpli merele cu compozitia de stafide si musli, le asezi intr-un vas uns cu unt si dai vasul la cuptor pentru 30 de minute.
- Merele se servesc cu sosul de vanilie turnat peste ele.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu