Desert cu portocale si orez

Ingrediente:

  • 6 portocale
  • 1 l lapte
  • 1 cana de orez cu bobul rotund
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • dulceata de fructe
Preparare:
  1. Orezul il alegi bine il speli si il lasi cateva minute la inmuiat in apa rece.
  2. Pui laptele la fiert peste care adaugi si zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.
  3. Pui orezul inmuiat peste laptele fierbinte.
  4. Amesteci din cand in cand pentru a evita lipirea de fundul vasului.
  5. La final, pentru putina aroma adaugi cateva picaturi de esenta de vanilie.
  6. Spala portocalele si sterge-le cu un servet.
  7. Apoi taie portocalele in jumatate si, cu ajutorul unei lingurite, indeparteaza pulpa.
  8. Umpli portocalele cu orezul si cu putina dulceata deasupra.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes