Ingrediente pentru aluat:
- 400 g faina
- 300 g smantana
- 100 g unt
- 1 praf de sare
- 400 g telemea de oaie
- 2 oua
- 1/2 lingura chimen
- 250 g branza de vaci
- 150 g smantana
- Cu ingredientele mentionale mai sus prepari un aluat.
- Duci aluatul la frigider pentru jumatate de ora.
- Dupa jumatate de ora, intinzi o foaiemai groasa, pe care o impaturesti in trei si repeti aceasta operatiune de inca doua ori.
- Lasi iar aluatul la rece inca 30 de min.
- Intre timp, dai pe razatoare telemeaua si o freci bine cu ouale, jumatate din cantitatea de smantana si chimen.
- Intinzi o foaie subtire de aluat si cu ajutorul unei pahar decoperi forme rotunde.
- Le ungi cu crema de telemea.
- Asezi patru rondele una peste alta, le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coci in cuptorul preincalzit pentru circa 35 de min.
- Dupa racire pui deasupra lor o lingurita din amestecul de branza dulce frecata cu restul de smantana.
- Decorezi dupa preferinte.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu