Prajitura racoritoare cu visine

Pentru blat iti trebuie:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g branza dulce
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt
Pentru decor iti trebuie:
  • visine
Pregatesti asa:
  1. Separi galbenusurile de albusurii, spargand separat fiecare ou si asigurandu-va ca sunt proaspete.
  2. Bati albusurile cu putina sare, pana ce obti o spuma tare.
  3. Bati si galbenusurile cu zahar si le adaugi peste spuma obtinuta anterior.
  4. Adaugi in ploaie faina in care ai amestecat si praful de copt, apoi cacaoua si esenta de rom.
  5. Amesteci usor de jos in sus pana ce compozitia se omogenizeaza.
  6. Dupa care ungi tava cu unt, o tapetezi cu faina.
  7. Pui compozitia obtinuta in tava si o lasi 30 de minute la cuptor.
  8. Pregatirea cremei:
  9. Cu ajutorul unui mixer amesteci branza cu zaharul si untul, apoi adaugi si frisca batuta amestecand cu o lingura de lemn.
  10. Dupa ce s-a blatul racit, asezi peste el crema, iar visinele deasupra.
  11. Decorezi cum preferi.
  12. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes