Pentru clatite iti trebuie:
- 400 ml lapte
- apa minerala
- 3 oua
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- 250 g sunca
- 6 ciuperci
- 200 g spanac fiert
- 60 ml vin alb
- 4 linguri cascaval ras
- 4 linguri smantana groasa
- 50 g unt
- 1 lingura faina
- cimbru
- patrunjel verde
- tarhon
- sare
- piper
- Din cele mentionate mai sus bati cu telul un aluat de consistenta unei smantani groase.
- Apoi lasi aluatul de clatite sa se odihneasca la rece cateva minute
- Si te apuci sa, tai ciupercile marunt, le calesti in putin unt pana scade bine zeama.
- Pui faina,amesteci si stingi cu doua linguri de apa.
- Pui si spanacul,ierburi aromate, sare si piper, dupa gust, apoi vinul.
- Dupa a dat in cateva clocote, pui sunca taiata marunt, smantana si lasi sa fiarba pana se ingroasa.
- Apoi lasi sa se raceasca, pui cascavalul si omogenizezi.
- Clatitele, le ungi cu amestecul de spanac si le asezi una peste alta.
- Daca iti este mai usor de asemenea poti unge clatitele si le impaturesti in patru.
- Decorezi dupa preferinta.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu