Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 500 ml smantana dulce
- 7 linguri amidon
- 6 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 4 pliculete zahar vanilat
- 4 linguri unt
- esenta de rom
- Pentru inceput pregatim crema de vanilie.
- Punem la bain-marine 250 ml lapte, 250 ml smantana dulce, 3 linguri zahar, jumatate din cantitatea de amidon si zaharul vanilat.
- Cu ajutorul unui tel amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor si pentru a nu se lipi de peretii vasului si lasi pe foc pana cand se ingroasa crema.
- In alt vas, tot la bain marie, torni restul de lapte, smantana dulce, restul de amidon, cacaua si zaharul.
- Amestecati si tineti pe foc pana se ingroasa.
- La final, adaugati esenta de rom dupa gust.
- Apoi in fiecare dintre creme adaugati cate 2 linguri de unt si amesteci energic cu telul.
- Cele doua creme le torni in straturi alternative in cupe de desert si decorezi dupa preferinte.
- dupa aceea desertul se tine la frigider minim 2 ore.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu