Ingrediente:
- 500 g faina
- 4 galbenusuri pentru aluat
- coaja de la o lamaie
- 200 g iaurt
- 100 g zahar pudra
- 300 g margarina pentru prajituri
- un praf de sare
- 7 mere
- un bat scortisoara
- 1 lingurita extract de vanilie
- 140 g zahar tos
- 300 g branza mascarpone
- 3 galbenusuri pentru crema
- 150 g zahar pudra
- Din faina se framanta un aluat folosind urmatoarele ingrediente, untul taiat cubulete, sare,iaurt , pudra de zahar, galbenusurile si coaja de lamaie.
- Se framanta bine pana obti un aluat usor de intins.
- Dupa care se infasoara in folie de plastic si se lasa la frigider.
- Cureti merele si le razi pe razatoare mare.
- Dupa aceea le calesti impreuna cu zaharul, vanilia si scortisoara.
- Apoi se dau la rece in frigider, intre timp pregatesti crema de branza.
- Se bate zaharul cu galbenusurile si cu branza mascarpone.
- Apoi adaugi esenta de vanilie si se lasa la rece.
- Intinzi o parte de aluat in tava, dupa care pui un strat gros de mere si pe deasupra razi restul de aluat.
- Se baga in cuptor si, dupa ce s-a rumenit, se scoate si se raceste.
- Se serveste cu crema de branza.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu