Tort cu crema de cafea

Pentru blat iti trebuie:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 cana nuci macinata
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • 6-7 linguri cacao
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 g unt
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 3 linguri nes
  • 1 esenta de rom
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 cana apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de rom
Pentru decor iti trebuie:
  • miez de nuca
  • alune de padure
  • arahide desarate
  • 1 pliculet gelatina
Preparare:
  1. Albusurile de ou le bati bine pana obti o spuma tare, nu uita sa pui si un praf de sare.
  2. Pui zaharul si continui sa bati, adaugi si galbenusurile pe rand, esenta de rom, cacao si nuca tocata marunt.
  3. Adaugi faina  cernuta si amesteci incet de jos in sus.
  4. Apoi torni compozitia intr-o forma rotunda unsa  in prealabil cu ulei si tapetata cu faina, dai la cuptor pentru 30 de min.
  5. Il lasi sa se raceasca, dupa care il tai in trei.
  6. Amesteci zaharul cu apa, nesul si cu esenta de rom, pui pe foc pana cand se topeste zaharul dupa care dai la racit.
  7. Adaugi untul moale si amesteci bine.
  8. Opresti o parte din crema pentru ornat.
  9. Insiropezi blaturile.
  10. Asezi o parte de blat, pui crema, al doilea blat si iar pui crema si ultimul blat.
  11. Ornezi tortul tortul, pui deasupra miezul de nuca, alunele si arahidele.
  12. Inmoi gelatina in 150 ml apa, apoi o topesti pe foc si o torni deasupra tortului.
  13. Lasi tortul la frigider pana in momentul servirii.
  14. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes