Pentru blat iti trebuie:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 1 cana nuci macinata
- 2 linguri cacao
- 1 esenta de rom
- 6-7 linguri cacao
- 300 g unt
- 10 linguri zahar
- 10 linguri apa
- 3 linguri nes
- 1 esenta de rom
- 1 cana apa
- 150 g zahar
- 1 esenta de rom
- miez de nuca
- alune de padure
- arahide desarate
- 1 pliculet gelatina
- Albusurile de ou le bati bine pana obti o spuma tare, nu uita sa pui si un praf de sare.
- Pui zaharul si continui sa bati, adaugi si galbenusurile pe rand, esenta de rom, cacao si nuca tocata marunt.
- Adaugi faina cernuta si amesteci incet de jos in sus.
- Apoi torni compozitia intr-o forma rotunda unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina, dai la cuptor pentru 30 de min.
- Il lasi sa se raceasca, dupa care il tai in trei.
- Amesteci zaharul cu apa, nesul si cu esenta de rom, pui pe foc pana cand se topeste zaharul dupa care dai la racit.
- Adaugi untul moale si amesteci bine.
- Opresti o parte din crema pentru ornat.
- Insiropezi blaturile.
- Asezi o parte de blat, pui crema, al doilea blat si iar pui crema si ultimul blat.
- Ornezi tortul tortul, pui deasupra miezul de nuca, alunele si arahidele.
- Inmoi gelatina in 150 ml apa, apoi o topesti pe foc si o torni deasupra tortului.
- Lasi tortul la frigider pana in momentul servirii.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu