Pentru blat:
- 7 oua
- 5 linguri apa
- 12 linguri faina
- 12 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 1 varf lingurita sare
Pentru crema:
- 1 cana zahar
- 3 oua
- 7 linguri cacao
- 200 g unt
- 7 linguri zahar
Pentru sirop:
- 200 ml cafea (fiarta)
Pentru glazura:
- 5 patratele de ciocolata menaj
- 5 linguri cafea fierbinte
- 2 linguri zahar
Pregatesti blatul:
Bati albusurile spuma, apoi bati in continuare cu zaharul si sarea.
Adaugi apa, apoi cacaua, galbenusurile batute separat si cele 12 linguri de faina.
Amesteci toate ingredientele cu mixerul, apoi torni compozitia in tava si o coci timp de 15 minute (daca tava este mai joasa, poti sa imparti compozitia in doua si sa faci doua foi).
Pregatesti crema:
Freci zaharul cu ouale si cu cacaua.
Apoi fierbi amestecul pe baie de abur pana se incorporeaza.
Separat, amesteci untul cu 7 linguri de zahar si omogenizezi cu crema racita.
Blatul il tai in doua pe orizontala si il insiropezi cu o ceasca de cafea.
Pregatesti glazura:
Topesti ciocolata cu zaharul in cafeaua fierbinte.
Asamblezi asa:
Umpli blatul cu crema si pui glazura.
Dai prajitura la rece pentru 2-3 ore.
Adaugi apa, apoi cacaua, galbenusurile batute separat si cele 12 linguri de faina.
Amesteci toate ingredientele cu mixerul, apoi torni compozitia in tava si o coci timp de 15 minute (daca tava este mai joasa, poti sa imparti compozitia in doua si sa faci doua foi).
Pregatesti crema:
Freci zaharul cu ouale si cu cacaua.
Apoi fierbi amestecul pe baie de abur pana se incorporeaza.
Separat, amesteci untul cu 7 linguri de zahar si omogenizezi cu crema racita.
Blatul il tai in doua pe orizontala si il insiropezi cu o ceasca de cafea.
Pregatesti glazura:
Topesti ciocolata cu zaharul in cafeaua fierbinte.
Asamblezi asa:
Umpli blatul cu crema si pui glazura.
Dai prajitura la rece pentru 2-3 ore.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu