Pentru foaia de dobos:
- 4 oua
- 4 linguri apa
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
Pentru crema 1:
- 5 galbenusuri
- 500 g zahar
- 250 g unt
- 250 g nuca macinata
- 2 foi de napolitane
Pentru crema 2:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 1 plic capucino
- 250 g unt
Pentru glazura:
- 50 g ciocolata menaj alba
- 50 g ciocolata menaj neagra
Pregatesti foaia dobos :
Amesteci toate ingredientele, faci 2 foi si le coci separat, pe dosul unei tavi.
Pregatesti crema 1:
Cele 5 galbenusuri le fierbi impreuna cu 200 g zahar pe baie de aburi, pana se ingroasa.
Separat, caramelizezi 300 g zahar, la care adaugi 250 g unt.
Amesteci pana ce zaharul caramelizat se topeste, apoi adaugi nuca macinata.
Acest amestec il adaugi la crema de galbenusuri racita.
Cu aceasta crema umpli 2 foi de napolitane din comert.
Pregatesti crema 1:
Cele 5 galbenusuri le fierbi impreuna cu 200 g zahar pe baie de aburi, pana se ingroasa.
Separat, caramelizezi 300 g zahar, la care adaugi 250 g unt.
Amesteci pana ce zaharul caramelizat se topeste, apoi adaugi nuca macinata.
Acest amestec il adaugi la crema de galbenusuri racita.
Cu aceasta crema umpli 2 foi de napolitane din comert.
Pregatesti crema 2:
Amesteci ouale, zaharul, cacaua, plicul de capucino si umplute cu crema 1, cealalta jumatate din crema 2 si fierbi totul pe baie de aburi, pana se ingroasa.
Cand s-a racit, pui untul.
Pe un platou pui o foaie de dobos, jumatate din crema de capuccino, foile de napolitana umplute cu crema 1, cealalta jumatate din crema 2 si cea de-a doua foaie de dobos.
Faci o glazura de ciocolata bicolora si imbraci prajitura cu ea.
Lasi prajitura la rece pana a doua zi.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu