- 200 ml ulei
- 1 pahar de zahar
- 1 pahar de iaurt
- 1 pachet foi de placinta (400 g)
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 oua
- 1 lamaie
- 1 fiola esenta de rom
- sirop de zahar ars (din 6 linguri zahar)
Mod de preparare:
Dezgheti foile de placinta si le zdrentuiesti (le rupi fasii la intamplare).
Bati bine ouale cu zaharul, apoi adaugi uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
Adaugi esenta de rom si amesteci totul bine.
Pui zdrentele din foile de placinta si omogenizezi.
Torni compozitia intr-un vas termorezistent si il dai la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute, la foc potrivit, pana se rumeneste.
Intre timp, prepari siropul de zahar ars: arzi pe foc foarte mic 6 linguri de zahar.
Cand incepe sa se ca-ramelizeze (nu trebuie sa se arda, sa se innegreasca) adaugi trei cani de apa.
Lasi sa se topeasca caramelul si il fierbi pana scade putin.
Siropul il pui peste prajitura calda, lasandu-l sa fie absorbit incet, pe masura ce-l torni.
Bati bine ouale cu zaharul, apoi adaugi uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
Adaugi esenta de rom si amesteci totul bine.
Pui zdrentele din foile de placinta si omogenizezi.
Torni compozitia intr-un vas termorezistent si il dai la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute, la foc potrivit, pana se rumeneste.
Intre timp, prepari siropul de zahar ars: arzi pe foc foarte mic 6 linguri de zahar.
Cand incepe sa se ca-ramelizeze (nu trebuie sa se arda, sa se innegreasca) adaugi trei cani de apa.
Lasi sa se topeasca caramelul si il fierbi pana scade putin.
Siropul il pui peste prajitura calda, lasandu-l sa fie absorbit incet, pe masura ce-l torni.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu