- 3 oua
- 300 g faina
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 3/4 pahar zahar pentru albusuri
- 400 g visine
Mod de preparare:
Faci un aluat fraged din 3 galbenusuri, 300 g faina, 200 g unt si 100 g zahar, imparti aluatul in doua parti inegale.
O parte trebuie sa cuprinda ceva mai mult de jumatate.
Se bat albusurile spuma cu paharul de zahar, pana capata consistenta de bezea.
Din partea mai mare intinzi o foaie pe fundul tavii, in mod egal, pe toata suprafata.
Apoi pui bezeaua peste foaia din tava si peste ea imprastii visinele spalate, curatate de samburi si bine scurse, iar deasupra pui si foaia facuta din restul de aluat, bine intinsa, astfel incat sa acopere toata suprafata.
Cand e frumos rumenita pe deasupra, o scoti din cuptor, tai bucati patrate si le asezi pe farfurie.
Pudrezi bucatile de prajitura cu zahar.
Poti folosi dulceata in loc de fructe proaspete.
O parte trebuie sa cuprinda ceva mai mult de jumatate.
Se bat albusurile spuma cu paharul de zahar, pana capata consistenta de bezea.
Din partea mai mare intinzi o foaie pe fundul tavii, in mod egal, pe toata suprafata.
Apoi pui bezeaua peste foaia din tava si peste ea imprastii visinele spalate, curatate de samburi si bine scurse, iar deasupra pui si foaia facuta din restul de aluat, bine intinsa, astfel incat sa acopere toata suprafata.
Cand e frumos rumenita pe deasupra, o scoti din cuptor, tai bucati patrate si le asezi pe farfurie.
Pudrezi bucatile de prajitura cu zahar.
Poti folosi dulceata in loc de fructe proaspete.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu