- 750g-900g carne de porc tăiată în bucăţi de 5cm
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi în bucăţi coaja rasă a ½ de lămâie
- 1 linguriţă seminţe de coriandru, zdrobite
- 1 linguriţă de cimbru proaspăt tocat
- 125ml verjuice (Verjuice este un suc obţinut prin stoarcerea strugurilor albi şi are un gust acrişor.)
- 8-10 prune
- 2 linguri de făină
- 4 linguri ulei de măsline
- 250g de ceapă franţuzească, întregi sau tăiate în jumătate
- 600ml supă de pui sau de legume
- 1-2 linguriţe de zahăr
- 3-4 pere
- 500-650g cartofi mici, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi
LA SERVIRE:
- pătrunjel, tăiat mărunt
- coajă de lămâie rasă
Mod de preparare:
1. Se amestecă usturoiul cu carnea de porc, coaja de lămâie, cimbrul, verjuice-ul şi prunele, într-un vas de ceramică. Se asezonează bine, se acoperă şi se marinează la frigider timp de 12 ore.
2. Se încălzeşte cuptorul la 180ºC. Se scot carnea de porc şi prunele din marinadă şi se pun deoparte. Se scurge carnea de porc şi se trece prin făină. Se încălzesc 3 linguri de ulei într-o tigaie şi se căleşte carnea pe toate părţile. Apoi se pune într-un vas mare şi lat.
3. Se curăţă tigaia, se adaugă uleiul rămas şi se căleşte ceapa pe toate părţile. Se scoate din tigaie şi se lasă deoparte. Se adaugă marinada în tigaie şi se dă în clocot. Se fierbe 2-3 minute, apoi se adaugă supa şi zahărul şi se dă iar în clocot. Se toarnă peste carnea de porc, se acoperă cu un capac şi se coace la cuptor 1-1½ ore. (Până în acest stadiu se poate prepara cu o zi înainte. Se acoperă şi se refrigerează peste noapte. A doua zi, se îndepărtează grăsimea dacă este cazul şi se dă în clocot înainte de a continua cu reţeta. Mai adăugaţi puţină supă sau apă dacă este nevoie).
4. Cu 20 de minute înainte de a fi carnea gata, se curăţă perele şi se taie în bucăţi, apoi se îndepărtează seminţele. Se scoate carnea de porc din cuptor, se gustă şi se mai adaugă zahăr dacă este nevoie. Se adaugă ceapa, perele şi cartofii, se acoperă vasul şi se mai bagă la cuptor 40 de minute, până când cartofii devin fragezi.
5. Se îndepărtează capacul şi se adaugă prunele, apoi se mai adaugă puţină supă dacă a scăzut prea mult. Se mai coace 15-20 de minute, până când cartofii sunt gata. La servire, se adaugă pătrunjelul şi coaja de lămâie.
2. Se încălzeşte cuptorul la 180ºC. Se scot carnea de porc şi prunele din marinadă şi se pun deoparte. Se scurge carnea de porc şi se trece prin făină. Se încălzesc 3 linguri de ulei într-o tigaie şi se căleşte carnea pe toate părţile. Apoi se pune într-un vas mare şi lat.
3. Se curăţă tigaia, se adaugă uleiul rămas şi se căleşte ceapa pe toate părţile. Se scoate din tigaie şi se lasă deoparte. Se adaugă marinada în tigaie şi se dă în clocot. Se fierbe 2-3 minute, apoi se adaugă supa şi zahărul şi se dă iar în clocot. Se toarnă peste carnea de porc, se acoperă cu un capac şi se coace la cuptor 1-1½ ore. (Până în acest stadiu se poate prepara cu o zi înainte. Se acoperă şi se refrigerează peste noapte. A doua zi, se îndepărtează grăsimea dacă este cazul şi se dă în clocot înainte de a continua cu reţeta. Mai adăugaţi puţină supă sau apă dacă este nevoie).
4. Cu 20 de minute înainte de a fi carnea gata, se curăţă perele şi se taie în bucăţi, apoi se îndepărtează seminţele. Se scoate carnea de porc din cuptor, se gustă şi se mai adaugă zahăr dacă este nevoie. Se adaugă ceapa, perele şi cartofii, se acoperă vasul şi se mai bagă la cuptor 40 de minute, până când cartofii devin fragezi.
5. Se îndepărtează capacul şi se adaugă prunele, apoi se mai adaugă puţină supă dacă a scăzut prea mult. Se mai coace 15-20 de minute, până când cartofii sunt gata. La servire, se adaugă pătrunjelul şi coaja de lămâie.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu